23 mars 2012

Origami betyder Tålamod va? ;-)

De verkar ha en förkärlek för att vika papper på Fröken Lökens fritids. I julas var det stora och små stjärnor av olika slag som skulle vikas. Igår kom hon hem med en papperstulpan, en beskrivning och ett extra papper. Så vi tog fram ett papper till mig med och gjorde var sin och satte alla tre i en vas. :-)

Och sen vet jag inte riktigt vad som hände, men en nästintill oläst bok om origami kom visst fram och sen var vi djupt engagerade i en pappersskål, tranor och fyrkantiga "ballonger". :-)

Man skulle kunna tänka sig att det är ett lugnt och harmoniskt pyssel, men med en tävlingsinriktad Fröken Löken blev det allt annat än lugnt. "Jag veeet hur man gör!! Varför viker du så fort? Nej det går inte! Vik åt mig! Jag kan nu! HA! Jag hann före dig!! Vad ska man göra nu! Jag fattar ingenting! Jahaaaa!!! Jag kan! Neej! Det gååår inte! Vik åt mig!" osv osv osv... ;-)

Idag har jag kommit på mig själv med att sitta och vika en fyrkantig ballong då och då. Bilden av en girlang har dykt upp i huvudet, och till den behöver jag väl ungefär 20 till. Och det är fortfarande samma tålamodsprövning, även om jag sitter själv. ;-) (Jag blir så stressad av det! Som med virkning. Det klarar jag inte heller utan att på något sätt få bråttom. Märkligt. Finfint tillfälle till att träna på djup och långsam andning. Haha!)

Jag har inga bilder på dem än, så jag bjuder på en till bild på vår vackra bukett. :-) Och säger Trevlig Helg! :-)

De här blommorna ska väl ändå kunna överleva hos oss!? ;-)

11 kommentarer:

sveas punkt. sa...

Vilka fina! Jag gillar att vika grejer, har gjort det sedan jag var liten. Men jag gör det inte så ofta, vill helst kunna på en gång!
Fin helg på er!
// Sandra

Fröken Pimpinett sa...

Jättefin bukett! Trevlig helg!

hennihenni sa...

Origami är kul när man lyckas, men oj så frustrerande när man inte förstår instruktionera... Slet med en eländig hare i flera timmar häromdagen! Fin bukett fick ni ihop i alla fall, och som du skrev - de vissnar inte! :)

Mia sa...

Jag minns att jag vek mycket som barn och hoppas att mina barn kommer att göra det också. Än så länge har storebror inte fastnat men Juliett visar lite intresse hon tycker dock att det är pilligt. Och jag blir så stressad när sidorna inte ligger kant i kant så jag pillar lite på deras papper också.

Helen sa...

Vilka fina tulpaner! Känner mig lite träffad "mitt" fritids har också mycket papperspyssel:)

Mormor Marianne sa...

Härligt med origami. Det är min grej (bland annat). Lärt barnbarnen, som nu är stora. En sa vid 10-årsåldern, när jag berättade att jag skulle hålla en kurs i origami: Men ......?? betalar dom för det?
Med risk för att verka som att göra mig viktig............... Ori betyder vika och kami betyder papper. Och roligt är det.

Denice sa...

Åh, vad roligt. Och svårt! Köpte en bok och papper till barnens kusin i födelsedagspresent förra året, och vi satt i flera dagar och vek. Själv har jag köpt papper, men inte kommit vidare :-)

E.Winberg sa...

Origami, varför gör man inte det oftare? Ska testa lite imorgon!

E.Winberg sa...

Hej! Har tilldelat dig och din fina blogg ett award på min nya bloggsida!

Tesa sa...

Jättefina! Tack för tipset med flipflopsen. Numera är de ituklippta:)

Kram Tesa

Johanna sa...

Pappersskålen var superfin! Och blommorna också :)