23 april 2012

Jag fortsätter med färg - ORANGE

Nu fortsätter jag i några veckor till med FÄRG, så att jag får ihop hela målarlådan. ;-) Sveas färgutmaning betade av rödgulgrön, svart, blå och rosa. Jag fortsätter den här veckan med orange, och sedan  vitlila och brun. Därefter kommer jag att avsluta med röd, som jag missade i början på Sveas utmaning. 

Orange är en av de färger som jag aldrig varit speciellt förtjust i. Alla färger kan ju ha symboliska betydelser, men för mig har orange liksom bara varit åksjuka och illamående, äckliga kolaremmar i orange bil, genom tunnlar med orange lampor. :-P

Och "Hej 70-tal!" ;-) Eftersom jag var liten på 70-talet hade vi en del orange hemma. Helst i kombination med brunt. Min mamma hade en orange period som bland annat resulterade i en orange virkad kökslampa, orangemålade burkar, en stor orange vattenkanna och mammas saxar. (Fast jag tvivlar på att det var hennes orange period som gjorde att Fiskars saxar blev orange... ;-) )

Här hemma har vi inte mycket orange. Det har mest blivit lite konstiga saker, som Fröken Lökens skräpnystan. (Skräpnystan = ett nystan som man kan göra vad man vill med när man är liten. ;-) )

orange har varit typ åksjuka och skräpnystan. Inte så värst positivt. ;-)

Men jag jobbar på en bättre relation till orange. :-) Till att börja med så har jag hellre orange tillsammans med med rosa, cerise och gul än med brunt. :-) Och när jag tar fram mina tänkpennor, så står orange för Kreativitet. Och det är ju en av de bästa egenskaperna en färg kan ha. :-D

Till mitt lilla collage hamnade jag mest i köket och så fick jag ta Fröken Löken till hjälp lite grand. :-)

Det enda som jag står ut med fastän det faktiskt är kombinationen orange+brun, och det är glasen jag fick av mormor för länge sen. :-) Så det blir en bonus bild på ett av dem. :-)
(Och på den här bilden är ju duken och apelsinjosen med och skapar ett helhetsintryck, som räddar glasen från att se allt för orangebruna ut. ;-) )

Kika nu även in hos Catha, HH Jaja, Annas Snickarbod under veckan och se vilka orange saker och associationer de hittar. :-) Lämna gärna en kommentar här om du vill hänga med på de "sista" fyra färgerna. :-)

8 kommentarer:

Catha sa...

Ah... teet från Frida!
Smakade jag det? Det gjorde jag va? Jag skulle nog behöva det nu.

Oranget kommer ikväll, om jag hittar tid till det. Bloggtiden för idag har redan gått ut. :-)

Catha sa...

Nope, jag tycker att turkos är en alldeles egen färg. Det är klart att vi ska ha turkos!

popetotrora sa...

Haha! Verkligen inga bra känslor till orange där inte. :-) Men på ett sätt har du rätt, orange kan lätt bli trist, sunkigt 70-tal. Men i rätt kombo, t.ex. med rosa, så kan den också bli hu rhärlig som helst!
Kram på dig! //Petra

Piedra sa...

Jag älskar orange! Det är min favoritfärg näst efter grönt.

Evasleva sa...

Håller med om att orange i rätt sällskap är fantastiskt! :)

Catha sa...

Så där ja... nu finns det orange på min sida också.

Svea sa...

Hua, orange är nog ingen färg för mig... Antagligen det härligt oranga 70-talet som fått mig att känna så.

Emma sa...

Jag hakar på...återkommer med inlägg ikväll. Hoppas du får en lugn och skön dag utan alla måsten.