07 februari 2012

Veckans läxor

"(tråkig att man bara får skriva en mening varje dag)"
En liten del av vår vardag består, som för många andra, av läxläsning. På något mirakulöst sätt lärde sig Fröken Löken läsa tidigt, så läxdelen har inte varit speciellt jobbig än. Det jobbigaste är väl att följa instruktioner och inte få bestämma själv, när man ju är så himla bra och har så mycket Bra Idéer. ;-)

(Vi pratar alltså om barnet som när hon var 3-4 år bemötte typ allt man sa med att slå ut armarna eller sätta upp ett litet viktigt finger i luften, och glatt och bestämt säga "Jag vet! Vi gör så här istället!!" och sen berätta vad hon tänkt ut. Haha!)

Men den här veckans läxor är helt bedrövliga, enligt Fröken Löken. För det första får man bara läsa ett visst antal sidor i läsläxboken. Och för det andra, bara skiva EN mening om dagen om sitt rum. Hallå liksom!

På torsdag åker vi till bibblan och lånar ett lass nya böcker, och så får vi kanske skriva en saga eller något också. ;-)

5 kommentarer:

hennihenni sa...

Oj nej, endast en mening per dag! Vilken hemsk läxa :) Kanske du kan sätta henne och författa alla hjärtans dag-dikter istället och sedan göra kort av dem!

Ulla-Britt sa...

Heja Fröken Löken, visst ska hon läsa och skriva så mycket hon vill.

Louise sa...

Hihi... Du kan ju påmina henne om det här om några år när hon typ går i åttan och kanske inte tycker läxläsning är liiika roligt längre ;0) //Louise

Sanna/Pysselglädje sa...

Uhh vilken glädjedödare till lärare! Länge leve fröken lökens mamma som fattar bättre och tar med henne till bibblan!!!

Fröken S sa...

Hahaha! Min dotter har inte riktigt knäckt läs- och skrivkoden ännu, men är nästan där. Hon "tvingar" mig att hjälpa henne skriva sagor i fina böcker som hon gör av teckningar på fram och baksida, vita papper i mitten till att skriva på. Boken sätter hon ihop med hjälp av häftapparaten!

Jag tycker det låter som att din dotter har tur som har en påhittig och kreativ mamma som ger utlopp för mer än det fröken tillåter. Vi har samma problem med att få dottern att följa instruktionerna i läxorna.