03 februari 2012

Veckans fokus

Japp, typ det vill jag också ha. ;-)
Ah, fredag! Och det är inte "ah, fredag och jag får snart vara ledig" utan "ah, fredag. M är hemma igen". Pappa M reste bort tidigt i måndags morgon och kom hem sent, sent igår kväll. Han har en hel del resor. Ibland är det en rejäl utmaning, som för ett par veckor sen när jag var i början av den här evighetsförkylningen (som visserligen bara består av den där hostan och viss trötthet nu) och inte alls mådde bra. Och ibland flyter det på riktigt bra, som den här gången.

Men eftersom jag hade förra resan i rätt färskt minne var jag lite orolig för hur det skulle gå den här gången. Så jag satte mig i helgen och funderade på hur jag ville att veckan skulle bli. Det blir lätt stressigt, och jag blir trött och vi börjar bråka om småsaker. Så ville jag inte ha de här dagarna. Det jag ville fylla min vecka med istället var bland annat:

glädje
energi
lugn
harmoni
enkelhet
lätthet
trygghet
tillit
flow

Och framförallt kände jag att jag ville att det skulle vara en KärleksFull vecka.

Jag kan tycka att kärleksfull låter lite fånigt, men det beskriver ändå bäst det jag ville ha. :-)

Jag har inte gått och tänkt en massa på de här orden, utan bara någon gång då och då. Men jag känner att det verkligen har hjälpt. Det blev både ett ändrat fokus och ett ändrat perspektiv. Mycket av det som ibland leder till tjafs och bråk har varit friktionsfritt. Mina Förväntningar har varit annorlunda. Jag har sett på saker på ett annorlunda sätt, och jag har då också sett andra saker än jag brukar se.

Sen blev det ju inte precis rosa moln ändå. ;-) Ju tröttare man är, desto lättare är det att automatiskt falla in i gamla hjulspår, vilket naturligtvis också hände då och då.

Och nu tar jag med mig samma ord in i helgen och ser vad som händer då. :-)

Trevlig helg!! :-)

3 kommentarer:

Pleu sa...

Sv: Hej Stina! :) Av just dom där pärlplattorna så har jag gjort batmanloggan själv med hjälp av den här sidan: http://patternsforyou.com/en/pattern_maker.html

Wc-skylten är delvis egengjord men baserad på ett broderimönster. Dom andra är googlade eller baserade på korsstygnsbroderimönster. Orkar/vill du inte googla utan hellre tittar i böcker så rekommenderar jag att gå på second hand och leta efter märkböcker, där kan man hitta många roliga broderimönster som blir jättehäftiga att pärla! :)

Charlotte Netz sa...

att fyllas av kärleks kraft är mums, den finns ju överallt. I allt som är skapat, både av den STORA källan och vi som vandrar här som miniatyrer, pysslandes med allt mellan himmel och jord.
Som dina egna kreationer. Love.
Flax flax!

Skyddsänglar sa...

Hej! Jag hittade din blogg när jag sökte på google "Pyssel blogg". Den är ju super mysig! Kommer kika in här lite då och då tror jag.. För jag älskar att pyssla och behöver lite inspiration. :) /Josse