25 januari 2012

Jag övar på acceptans och tålamod

Ja, för vad annat kan man göra när man åkt på värsta myskopuckade segdragna, utmattande typ förkylningen? Känner mig inte förkyld, men har en hosta som inte är att leka med... och så är jag trött av sömnbristen. För vad gör man på nätterna när man har hosta. Ja! Hostar!

Så min stilfulla återkomst till bloggen drar ut på tiden. Ja, den lär väl visserligen inte bli så stilfull. Jag kommer väl mest slinka in här som om inget hade hänt och bara fortsätta där jag var. Typ som jag gör nu. ;-)

Acceptans - det är som det är
och Tålamod - jag blir frisk när jag blir frisk, varken förr eller senare, så det är bara att gilla läget

Det är grejer det.

Hur som helst var jag till läkaren idag, efter att jag under dagen kände mig SÄMRE. Och att känna mig sämre när jag nu snart kan fira två veckor som sjuk, ja, det kändes helt enkelt inte bra. Jag gillar att andas. Jag gillar inte när det bli tungt och svårt att andas.

Den trevlig läkaren sa att mina prover berättade att bacillerna var besegrade och borta och att jag är på bättringsvägen. Hurra! Ingen lunginflammation! Puh! Hon sa även att Hostan kan hänga med i några veckor till. Inte hurra.

Den trevliga läkaren sa även att jag måste ha andats lite extra bra när jag hade svårt att andas, för värdena för hur jag syresatte mig var över det normala. Som sagt, jag gillar att andas. (Kan man ha det som hobby??)

Så nu kommer mina dagar se ut typ som de föregående - dricka kopiösa mängder av te med honung. Med det lilla tillägget att jag nu kan ta den fantastiska medicinen Cocillana när jag ska lägga mig. Vilket betyder att jag kommer att kunna SOVA!! Yay!! Som jag längtar efter sömn! Kan inte ligga ner. Aktiverar hostanfall då. Det betyder att jag inte heller kan vila. :-P

Jaja. Nu vet ni det.

Kram och Puss!!

6 kommentarer:

Carolin sa...

Hoppas du repar dig snabbt, så du kan njuta av ett alldeles nytt kreativt år =)
Verkar vara många med segdragen hosta, jag har ta i trä klarat mig med ett par småförkylningar, har ju annars en räkas immunförsvar.
Krya på dig =)

Erica sa...

Hej hej
Jag hittade hit för några dagar sedan, men har ännu inte gett mig till känna. Förän nu då...

tänkte dela med mig av mitt bästa förkylningsmåbättretrick:

Pressa ett kilo blodapelsiner eller två. Riv en rätt fet bit ingefära (naturligtvis beroende på hur mycket man gillar ingefära - jag kan gärna riva ner 7-8 cm...) och ta sedan upp rivet och krama ur vätskan i juicen och släng resten. Sen vartefter dagen går så tar du ett halvt glas juice och fyller på med kokande vatten och en liten dutt honung. Jättegott och man känner sig verkligen piggare.

Krya på dig!

Jenny Bergvall sa...

Usch vad jag känner igen den där allt för väl. Dock ej just nu för min del. *peppar peppar*
Sänder över en STOR-KRYA-PÅ-DIG-KRAM och hoppas att den värmer och gör att allt vänder för dig!

Fröken Pyssel sa...

Åh, coccilana är typ världens bästa :-D Sweet dreams!

Annefia sa...

Min favorithuskur mot hosta är faktikst så enkel som äpplen (och jag har bitvis STORA problem med slemhosta) Det är nånting med ett äpple som både rensar upp i halsen och lugnar hostan. Men det ska vara saftiga äpplen om det ska funka.

(Och naturligtvis är coccilanan en favorit här med)

Bagarberta sa...

Hej där!

Samma hosta, samma veckor. Här börjar det också kännas som om det ger med sig. Men det har tagit 3 veckor. (då fick jag också en kropp med allergiprickar efter 2 veckor så jag vågade inte fortsätta med alla hostmediciner)

Men snart så är vi friska igen. God fortsättning!