01 oktober 2011

Beslutsångest

Jag har beslutsångest. Jag tycker inte om det. Jag vill veta NU vad jag ska välja.

Och det följer i princip samma mönster som alla mina beslutsångestar gör:

Jag vill att magkänslan ska plinga till och klart och tydligt säga "Du ska välja Det Där. Då blir det frid och fröjd och du blir lycklig resten av ditt liv och kommer aldrig ifrågasätta Beslutet". Det gör inte magkänslan.

Jag tyckte att jag hade tagit ett Beslut, men magkänslan började skicka ut små giftpilar med Tvivel. Men hallå, jag hade ju typ bestämt mig! Tack för den liksom. Och jag börjar misstänka "Fasen, om det hade varit rätt skulle det inte känts så här svårt...".

Sen börjar en liten röst stillsamt och tyst upprepa "du kan sätta igång och sörja det där som du VILL välja, men som du vet att du inte kommer välja". Men vem är det? Är det magkänslan eller någon liten sabotör?? Är det den del av mig som har bättre koll på vad jag egentligen vill, eller är det rädslor? Vet ej?

Och jag känner igen det och vet att kan vara sant, men svarar "Tänker jag inte alls göra! Och du är dum i huvet!! Bara så du vet! Och jag tänker välja Just Det!! Så det så!!"

Min hjärna blir alldeles knäpp av det här, den har liksom vält och jag kan inte tänka ordentligt. Det tar helt orimliga proportioner. Och jag kan inte tänka på något annat. Jag vill bara få huvudet och magkänslan att komma överens och ta ett Beslut.

Gaaahhh!

Nu ska jag tvinga mig att ta en ordentlig paus ifrån det. Sysselsätta Huvudet, så att Magkänslan hinner formulera sig lite bättre. ;-)

Tjingeling!

3 kommentarer:

Sanna F sa...

Känner igen mig!!!
Massa styrkekramar och hoppas du gör ett bra val tillslut!
KRAM

Ninette sa...

Ingen aning vad du funderar på såklart, men jag brukar alltid välja enligt "vad skulle jag ångra på min dödsbädd om jag inte valde det?". Då kan jag i varje fall inte komma efteråt och tycka att det var ett dåligt beslut, för jag har åtminstone vågat. Typ som att jag tror knappast att jag ångrar att jag stannade hemma med barnen alla år i stället för att knoga nånstans där jag inte trivdes och hela familjen blev missnöjd. Men just såna val är ju enkla att göra såklart :) Värre om man har två roliga saker att välja mellan, eller två dåliga. Lycka till hur som helst!

Clara sa...

ja sånt är svårt, jag försöker tänka att det inte finns bara ett rätt. alla val har flera sidor. så man kan aldrig välja fel, bara rätt!