14 mars 2011

Perfektionisten vill inte ha växtvärk

Det blir långa pauser mellan inläggen nu känner jag. Jag är fortfarande i min "mellanlandning" och det är så mycket i huvudet. Bland annat känner jag att bloggen kanske ska ta en ny inriktning, eller bli som den varit men på ett annat sätt. Jag håller inte på med samma saker nu som för ett par år sen, men bloggen har inte hängt med. Det är också skälet till att jag för ett tag sen tog bort i princip alla länkar jag hade här. Länkarna speglade så oerhört mycket det som jag höll på med DÅ, vilket gjorde det svårt för mig att känna mig hemma i min egen blogg NU. Hemtrevligt var det förvisso, och det är lite kalt och ensamt nu, men det gjorde mig kluven och förvirrad. Länkar kommer att komma tillbaka på något sätt. När jag vet vilka jag vill ha med här. :-)

Hur som helst har det varit svårt att skriva när jag känner att jag inte vet vilken typ av blogg (dvs vilken typ av innehåll) det är jag vill ha. Jag vill inte skriva eller lägga upp bilder bara för att det ska finnas något i bloggen. Det måste kännas mer meningsfullt än så för mig.

Nu sitter det säkert någon och tänker "men hallå, det här är väl inget nytt?". Och det är det ju inte. Min och bloggens relation har varit svajig länge. Men i och med att jag börjat fundera mer på den röda tråden i det jag gör i stort, så känner jag att jag börjar komma vidare vad det gäller bloggen också och lättare se VAD det är jag är missnöjd med, istället för att bara ha en diffus missnöjeskänsla. Och det är bra, för då kan man komma vidare och se vad man vill ha istället, och hur man ska börja ta sig dit åt. Sen hade jag ju gärna velat skriva att jag nu har en tydlig bild av hur jag vill ha det. Men det har jag inte än.

Och här blir det jobbigt för perfektionisten i mig. Perfektionisten vrider sig och säger "Men snälla, inte nog med att du har tidernas mest värdelösa och ointressanta blogg, måste du DESSUTOM basunera ut att du inte har koll!?!? Du kan väl åtminstone låtsas att du vet vad du håller på med!?"

Jag svarar Perfektionisten att "Det handlar ju om utveckling och förändring. Och det som rör bloggen, är ju bara en liten del av det jag är i nu. (Bloggen är en rätt bra och tydlig spegling av det.) Och ja, det ÄR kaos, förvirring och en hel del frustration, så som det blir när man är på väg mot något nytt. Det är som mental växtvärk. Och det går över. Det gör faktiskt det." :-)

Nu ska jag göra mig lite te och sätta mig och planera min vecka. Förhoppningsvis blir Perfektionisten lite lugnare av det och kan lämna mig ifred ett tag. ;-)

Och jag avslutar med en fråga till dig: Vad har du och din blogg för relation? :-) Och vilket är ditt favorit-te? :-)

6 kommentarer:

Fröken Pyssel sa...

På A svarar jag "bra" och på B svarar jag "chai" :-) Jag är bra på att svara på frågor som du vet ;-)

Kram på dig sötnos!

Evasleva sa...

Jag tror inte att bloggen någonsin kan vara en bild av hela mig. Man är ju så mycket och allt får inte plats. Men det är ju viktigt att man trivs med det man visar så klart, det är väl det som på något sätt er meningen med att blogga? Eller? äh... jag är kanske också lite förvirrad och har inga genomtänkta svar.
Favorit te är yogi-teerna. Alla!

anna sa...

Jag och min nya blogg är nykära. Skönt att det bara känns lustfull. Roibos heta stunder. Måste åka och köpa mer... Kram!

Inga sa...

A. Med flera bloggar kan jag blogga om det som är mest aktuellt.
B. Grönt

Denice sa...

Ja du, en svårt fråga. Min blogg är spretig, spretig och förändras hela tiden. Det enda som är lika är att jag dolumenterar mitt pyssel. Ibland är det jobbigt att blogga, för om man på vissa inlägg får kommentarer så känns det som om jag varit dålig om jag inte får det på andra, men då lutar jag mig tillbaka och tänker att jag faktiskt bloggar för min egen skull. För att det oftast är roligt. När jag började för ett drygt år sedan så virkade jag nästan bara. Sen var jag hemma mycket med min dotter, och då blev det massa pyssel som hon och jag gjorde. Nu stickar och syr jag mest. Jag tänker nog att jag struntar i den där röda tråden, att jag struntar i det perfekta. Jag vill spegla mig, som jag är just nu. Mina länkar ändras rätt ofta också, eftersom jag anväder dem för att hålla koll på de flesta bloggar jag läser. Ibland har jag glömt att lägga in någon, och ibland ligger det kvar någon som jag i prinicp aldrig läser. Då försöker jag städa bland dem. Det blir så många länkar annars... Svammel svammel så här på morgonen. Ha en fin dag Stina, och hoppas att du reder ut hur du vill ha det. kram!

Eva sa...

Just nu representerar bloggen ett av mina dåliga samveten, vilket inte är en särskilt fruktbar relation. Jag velar mellan nedläggning av verksamheten och återupplivande. Och dricker ekologiskt te med ingefära och blodapelsin.

Kram!