02 februari 2010

ÄNTLIGEN PÅSK! kursinformation


Visst är det en speciell känsla att ha skapat något själv? Att få vara kreativ och sedan ha ett resultat som går att ta på. Vi hjälper dig att plocka fram din kreativa sida och att skapa efter just dina förutsättningar!

Vi – Stina Berggren och Stina Glaas - presenterar nu stolt vår onlinekurs ”Äntligen Påsk”!! Under sex veckor kommer du få beskrivningar på 13 roliga pysselprojekt, där vi blandar påskpyssel och pyssel som lätt kan göras mer ”påskiga” om man vill.

Kursen vänder sig till dig som pysslat och sytt lite efter att du lämnade syslöjden bakom dig. Flera av projekten kan dock förenklas och fungera bra för nybörjare, likväl göras mer avancerade för den som vill utmanas. Genom att visa olika förslag på hur projekten kan utföras eller varieras hoppas vi kunna inspirera och locka fram din kreativitet!Du får 13 roliga projekt, däribland:
• Virka kanintofflor
• Sy en liten påskhare
• Sy en enkel och praktisk väska
• Piffa en loppisfyndad möbel med Pernilla/Persiljas hus
• Gör en ”Hoppy Easter”-girlang med Karli Plant/The Gnome Hut

Här kan du läsa hela projektlistan!

Dessutom ingår ett digitalt påskkit, som är specialdesignat för just den här kursen av The Gnome Hut/Karli Plant. Kitet består av bakgrundspapper och bilder. Det kan användas till digital scrapbooking, men kan även skrivas ut och användas till en mängd olika pyssel.

Du får även rabatt på digitalt scrapbookingmaterial hos både The Gnome Hut och A Print A Day!

Såhär fungerar det
Kursen kommer att hållas på en låst kursblogg där du loggar in med ditt googlekonto. (Om du saknar sådant är det lätt att skapa.) Efter att du anmält dig får du en inbjudan till kursbloggen. Logga in och bekanta dig med sidan.

Materiallista och kursschema kommer att presenteras i bloggen i början av februari, och även att mailas till deltagarna. Man har då gott om tid att skaffa material till att kursen börjar. Då var och en skaffar sitt eget material, kan du göra projekten mer personliga genom att använda de färger, mönster etc som du själv tycker bäst om. Du kan även välja om du vill köpa allt nytt, eller använda dig av material du redan har hemma!

Kursuppgifterna kommer sedan att presenteras i blogginlägg enligt schemat och vi lägger upp två nya projekt på bloggen per vecka. Projekten presenteras i separata blogginlägg och varje blogginlägg innehåller materiallista, foton på det färdiga resultatet, detaljerad beskrivning i text och bild.

Frågor och funderingar lämnas som kommentarer till inläggen, eller mailas till Stina eller Stina. Så även om detta är en onlinekurs, finns det bra möjligheter till personlig hjälp!

Några av fördelarna med den här typen av kurs:
• Du kan göra uppgifterna när du vill och i din egen takt, vilket gör det lättare att få in kursen i din vardag
• I bloggen kommer du förutom oss bakom kursen, även träffa dina kurskamrater, och kunna lära känna personer som du kanske aldrig skulle träffat annars. Det blir en kreativsamlingspunkt där vi alla kan inspirera varandra!
• Du kommer att ha till gång till bloggen i tre månader efter att kursen avslutats, så du behöver inte hinna göra alla projekt innan kursens slut.

Har du en pysslig vän? Detta är en perfekt present!

För dig som anmäler dig tidigt väntar en bonusuppgift som läggs upp under februari. Innan kursen kör igång kommer vi även tävla ut ett litet kit med pysselmaterial.

Lite om oss
”Vi” är Stina Berggren och Stina Glaas. Vi har även förmånen att ha med oss två fantastiskt duktiga gästpysslare som bidrar med projekt och specialdesignat material till kursen.

Stina Berggren /Get Lucky Designs
Har bloggat i cirka 3 år men pysslat desto längre! Utbildar sig nu till förskollärare/lärare för tidigare åldrar och försöker hinna med så mycket handarbete som möjligt mellan föreläsningar och tentor.
Blogg Flickr

Stina Glaas /Sagolikt Pyssel
En av två pysslare som är knuten till A Print A Day. Även knuten till Miss CutiePie. Har varit medlem i Kitschy Digitals Creative Team, men avslutade mitt uppdrag där för att få mer tid till kurser och annat skapande. Fd lärare. Pysslar nu på heltid i mitt eget företag.
Blogg Flickr

Karli Plant /The Gnome Hut
En av Kitschy Digitals mest färgstarka teammedlemmar, som även designar egna digitala scrapbooking-kit.
Karli har designat ett digitalt påskkit speciellt för den här kursen. Bilderna kan användas till digital scrapbooking, men som projekten kommer att visa, till så mycket annat.
Blogg Flickr Shop

Pernilla Andersson /Persiljas Hus
Kreativ och färgstark pysslare som bloggar om sitt liv och sitt hem (och dess förvandlingar) på Sköna Hems hemsida.
Blogg Flickr

2 kommentarer:

Fröken Anki sa...

Det där verkar ju jättekul! Vad ni har planerat. Hoppas det kommer bli en framgång. Tyvärr hänger inte jag på. Är ju inte så pysslig av mig. :)

Kul att du kommit igång med din egen business. Lycka till!
kram

Retro Plants sa...

this is going to be SOOO much fun! :)