03 februari 2009

Mer pyssel med dottern

Det har blivit ovanligt mycket pysslat Tillsammans de senasta dagarna. Det har även varit lugna dagar utan speciellt mycket konflikter. Kors i taket! Det går väl över bara för att jag vågar skriva det. ;-) Att dottern inte är Fröken Tvärtemot är helt klart en bra start för att pyssel ska kunna genomföras (och i vissa fall till och med påbörjas över huvudtaget...). :-)


Knapp-pysslet med krympplasten var lyckat. Jag gjorde i ordning tre modeller (ursprungsstorlek inom parentes):
stora (barnmatsburkslock)
små (trådrulle)
hjärtan

Sen färglade vi och krympte dem i ugnen. Nu behöver jag bara hitta något bra lack så att färgen inte suddas ut eller kladdar av sig.


Givetvis pysslar de på dagis också. Nu senast har de gjort ekorrar! Så söta!


Själv har jag provat att sy en "fuskkrage" till dottern. Hennes fleecehalsduk ser ut som ett tunt snöre, efter att mer ha använts som rep, än som halsduk! Så hon är i rätt akut behov av något annat. "Fuskkragen" blev bra, och nu saknas bara knappar.


I helgen fixade vi i tvättstugan (ny inredning där det tidigare stod toalett och handfat). Sambon spikade och borrade. Jag tog tag i StrumpProblemet! De udda strumporna får nu samlas i en låda i ett av skåpen. Det tog cirka fem minuter att göra i ordning lådan, så speciellt tjusig blev den inte. Men jag är ändå mer än nöjd, eftersom det i det här fallet är Funktionen som är det viktigaste. :-) (Men den dag jag bestämmer mig för att ta bort skåpluckan får det nog bli en snyggare front på lådan.)


Under helgen blev dottern sjuk. Feber, men pigg och glad. Måndagen ägnades åt film och dessa snögubbeklippdockor. Den vänsra har jag hittat någonstans på nätet och de övriga fick jag göra på löpande band, inklusive kläder till dem. Jag ritade, hon färglade och jag fick klippa. Jag hann inte med så mycket annat då, men hon var så nöjd och glad!Här är mallen jag skrev ut och sen utgick ifrån när jag ritade de andra.


Idag har vi börjat på alla hjärtansdagsgirlanger. Det som ser ut som stora pussmunnar är i själva verket dubbla hjärtan. Bekrivning på pysslet finns hos maya*made. Jag hoppas våra blir lika fina!


Det här är inte pyssel, men det är så fint! Idag när vi var i lekparken singlade det ner några få snöflingor. De var inte många, men vilka flingor!! Nästan alla var perfekta Stjärnor!! Jag har aldrig sett såna förut! Den på bilden är 4-5 mm stor och säkert 1 mm tjock!

Inga kommentarer: